Strandliv & Livskunst

At ligge ved en strandkant, mens man fintænker og vifter med tæerne. Det er da fantastisk. Men ikke hele tiden og altid.

Ja, det budskab er nok lidt gammeldags, men vigtigt at slå på tromme for i en tid, hvor stylede, lækre ferier og events oversvømmer de sociale medier, og hvor livskvalitet og mening i livet så nemt forveksles med luksus, afslapning og et liv uden forhindringer. 

De fleste af os ved inderst inde, at det allerbedste er at leve et hverdagsliv med tætte relationer, mening i jobbet, hvor der er brug for dig, og hvad du kan byde ind med. Har vi et liv, hvor hverdagen er noget hø, og vi kun længes efter fri og strand, er der plads til revision. 

Er du en ægte livskunster, så magter du - efter min mening - at være tilfreds med dig selv, når du har slidt dig igennem en nattevagt, så din familie kan få mere end tyndt smør på brødet.

Du er glad, når du har taget din tørn ved at rense en strand for plastik. 

Du er stolt, når du har brugt din søndag på at samle ind til fordel for Red Barnet. 

Og du formår at løfte blikket fra din selfie for istedet at se verden omkring dig – og finde veje til at gøre den bedre.

Ligesom du som menneske har fattet essensen i det gode liv, når du ranker ryggen, fordi du i en periode har knoklet for at blive klogere, mere vidende og dannet.

Når først du har fået en masse gøren og laden på kontoen, kan du tage dig en eftertragtet slapper på stranden.

Og pludselig føles strandturen langt bedre og langt mere velfortjent, fordi du har gjort dig fortjent til den.

Se, det er sand livskunst!