Alt skal prøves - fra Red Grisen til ostemand

Er det altid nemt at være selvstændig og dermed at prioritere sin uafhængighed? Nej! Indimellem er det et knokkelarbejde at udleve sin indre frihedsjunkie og pendle mellem flere forskellige kunder. Nogle måneder har du for god tid, og andre måneder har du alt for mange opgaver, det er svært at finde et jævnt flow. Og så er der projekter, der absolut skal prøves af, men som viser sig trods alt at give alt for lidt på kontoen.

’Red Grisen’ var overskriften på en kampagne, jeg søgte at igangsætte. Den handlede om, at grise er kloge og har fortjent værdige liv. Ja, en gris kan faktisk lære at lægge puslespil, hvilket mine egne to jagthunde Tilde og Hugo aldrig ville fatte. Dyrevelfærd og god kødkvalitet hænger nu engang sammen. Et fantastisk projekt, men ingen med penge på kontoen ønskede at bakke op. Så denne skarpe idé har jeg fortsat liggende i skuffen – I skal bare spørge. Min mand ønskede på samme vis at udfolde en af sine passioner – for ost. 

“Hvordan bliver jeg ostehandler?”, spurgte han den lokale ostemand, og så fik han sig et job i butikken. Næste gang har han lovet også at spørge, hvad man tjener. Kæmpestor respekt for de mange danskere, der knokler i detailhandlen til en yderst beskeden timeløn.

Oste fik vi i den periode smagt rigtig mange af, men vores konto blev langsomt drænet. Min mand sagde op efter et halvt år, og nu arbejder han igen som helhjertet musiker og tilfreds specialpædagog på deltid.

Hvilke drømme har du, der skal have en chance ?